Urmariti-ne pentru a descoperi secretele „pura cucina italiana”: retete, sfaturi si trucuri pentru a gati mancare italieneasca si detalii extraordinare de la bucatarii nostri!
Reteta de Carbonara cu fructe de mare este specifica din sudul Italiei unde se consuma mult peste si fructe de mare; este o farfurie extravaganta, de obicei gatita in restaurantele cu stele Michelin.
Exista trei tipuri de orez folosite pentru risotto: Arborio, Vialone Nano si Carnaroli, fiecare cu caracteristici diferite la gatit. Aflati ce tip de risotto este folosit de Chef Conde in pregatirea retetei de "Risotto cu crab urias de Alaska".
Restaurantul Roberto's intampina sezonul rece cu un nou meniu de iarna care cucereste prin aromele sale intense adunate din intreaga Italie si prin felurile de mancare gatite in stilul „pura cucina italiana”.
La Roberto's Bucuresti aducem filozofia culinara a lui Robert Bayer, care a pus bazele restaurantului Roberto’s din Amsterdam impreuna cu Chef Franz Conde, talentul culinar din spatele preparatelor gatite, care astazi conduce echipa din Bucuresti.
Exista o controversa veche privind combinarea vinului cu caracatita: un vin alb, racoritor, deoarece invioreaza aroma de minerale marine a caracatitei, sau asociata mai degraba cu gustul unui vin rosu tanar si racoritor! Pe care o preferati?
Combinatia dintre slanina de porc si crustacee este cu adevarat gustoasa, iar italienii au redus-o la forma sa minimalista. Este nevoie doar de creveti proaspeti si de o slanina de porc din Colonnata, de buna calitate si bine afumata.
Aceste mini pizza prajite sunt originale de pe strazile din Napoli, fiind facute din aluat de pizza prajit, sos de rosii si mozzarella. Am preluat simplitatea acestui concept de strada si am introdus-o la masa din restaurant.
La Roberto's servim cotletul in stil milanez, ca un omagiu adus Maestrului Aimo Moroni, de la legendarul restaurant Aimo e Nadia din Milano. De fapt, Aimo il numeste: "friptura de vitel in crusta de paine" si il serveste cu trufe albe, proaspat rase.
Sicilia, un spatiu cultural cu adevarat distinct, este locul de nastere al pastelor Penne alla Norma, cu vinete prajite si branza ricotta uscata. Preparatul a fost numit astfel de catre scriitorul Nino Martoglio, in cinstea operei “Norma” a lui Vincenzo Bellini.
CONTACTATI-NE
Pentru informatii suplimentare despre Roberto's, sau pentru a rezerva o masa la restaurantul nostru, nu ezitati sa ne contactacti telefonic sau pe e-mail.